Gin is helemaal in!

Bij sterke dranken denken we tegenwoordig snel aan gins. Deze jenevers zijn immens populair, en dat vooral wanneer ze verwerkt worden in creatieve gin cocktails met aardbei, komkommer en andere frisse en kleurrijke ingrediënten.

Gin lovers gaan voortdurend op zoek naar nieuwe, verrassende gins of grijpen net keer op keer terug naar hun favoriete gin merk. Onze gin en whisky shop is voor hen in ieder geval dé place-to-be. Wij hebben namelijk bijzonder veel soorten gins, whisky’s, rums en andere sterke dranken te koop en dat zijn zeker niet alleen de bekende merken!

Welke sterke dranken kan je zoal bij ons kopen:

Whisky | gin & jenevers | cognac | rum | sherry | porto | …. En vele, vele andere….

Alles wat je voor je cocktails nodig hebt, kan je in onze whisky shop vinden. Dat zijn niet alleen de sterke dranken, maar ook de accessoires zoals roerstokjes, shakers, serveerschalen, whisky ijsblokjes en zo meer. Vergeet trouwens zeker niet om ook ons frisdranken assortiment te bezoeken, want voor de perfecte gin-tonic, hebben we bijvoorbeeld ook verschillende tonics beschikbaar.

 

In de kijker: David Gin

David van Michelangelo, één van de meest gekende beeldhouwwerken uit de Renaissance, als verpakking voor een fijne gin. Je weet het ondertussen, het Drankenpaleis houdt van creatieve verpakkingen, op voorwaarde natuurlijk dat de inhoud ons ook kan bekoren. Dat is zeker zo voor deze David Din, gedistilleerd uit een druivendistillaat en met Toscaans bronwater gefilterd tijdens een uniek proces. Als botanical koos met voor jeneverbessen, sinaasappel, bergamot, groene anijs, koriander, kaneel, grapefruit, limoen, vanille en nog enkele fijne ingrediënten. Het resultaat is precies waar wij van houden: een streling voor het gehemelte en een stukje kunst voor het oog.

gindavid 

In de kijker: Whisky Kempisch Vuur

Kempisch Vuur is een product van brouwerij Pirlot, vooral bekend om zijn bieren. Een assortiment dat ondertussen werd uitgebreid met de eerste geturfde Belgische single cask Whisky. Deze Whisky werd gedistilleerd met geturfde Belgische mout en rijpte daarna 3 jaar lang op een ex Laphroaig vat ter plaatse. Het resultaat is echt sensationeel.

Brouwerij Pirlot is gelegen in Zandhoven en kiest bewust voor een geturfde whisky om de betrokkenheid met de Kempen te benadrukken. Vroeger was dit immers een arme regio waar turf de enige brandstof was.

Kempisch Vuur wordt bovendien gepresenteerd in een elegante fles en stijlvolle verpakking waarbij elke fles met de hand genummerd wordt en voorzien is van het vatnummer.

Kempisch Vuur is nog maar op de markt sinds 2016 en we zijn er trots deze whisky nu ook te kunnen aanbieden in ons uitgebreid assortiment. Een echt must voor elke whisky liefhebber!

 

Kempisch Vuur WHisky

Gin tastings, whisky proeverijen en …

degustaties drankenpaleis
Verschiet niet als je een cocktail shaker ziet voorbijvliegen tijdens je aankopen. Het gebeurt wel eens dat we professionals uitnodigen om ons assortiment sterke dranken te komen uittesten. Hun creaties kan je tijdens deze degustaties uiteraard ook zelf proeven. Wanneer de volgende tasting doorgaat, kan je ontdekken in de evenementenkalender.

Straffe cadeaus

geschenkmanden
Waarom geen geschenkmand samenstellen met alle ingrediënten voor een zomerse cocktail? Zo geef je een culinair en creatief geschenk cadeau en nadien kan je misschien wel meegenieten van het resultaat. Of doe je liever die ene ontbrekende fles whisky in zijn/haar verzamelcollectie cadeau? Onze whisky shop zit boordevol cadeautips!