Gin is helemaal in!

Bij sterke dranken denken we tegenwoordig snel aan gins. Deze jenevers zijn immens populair, en dat vooral wanneer ze verwerkt worden in creatieve gin cocktails met aardbei, komkommer en andere frisse en kleurrijke ingrediënten.

Gin lovers gaan voortdurend op zoek naar nieuwe, verrassende gins of grijpen net keer op keer terug naar hun favoriete gin merk. Onze gin en whisky shop is voor hen in ieder geval dé place-to-be. Wij hebben namelijk bijzonder veel soorten gins, whisky’s, rums en andere sterke dranken te koop en dat zijn zeker niet alleen de bekende merken!

Welke sterke dranken kan je zoal bij ons kopen:

Whisky | gin & jenevers | cognac | rum | sherry | porto | …. En vele, vele andere….

Alles wat je voor je cocktails nodig hebt, kan je in onze whisky shop vinden. Dat zijn niet alleen de sterke dranken, maar ook de accessoires zoals roerstokjes, shakers, serveerschalen, whisky ijsblokjes en zo meer. Vergeet trouwens zeker niet om ook ons frisdranken assortiment te bezoeken, want voor de perfecte gin-tonic, hebben we bijvoorbeeld ook verschillende tonics beschikbaar.

 

In de kijker: Poppies Gin, een eerbetoon aan WO-I slachtoffers

Stokerij Rubbens distilleert Poppies Gin als eerbetoon aan de slachtoffers van de eerste Wereldoorlog. Al tijdens de eerste wereldoorlog produceerde Charles Rubbens deze jenever in zijn distillerie te Zele, op basis van een recept dat hij kreeg van een Engelse soldaat.
Poppies Gin was destijds een felbegeerde drank bij de Britse soldaten. Een slok poppies gin verwarmde de soldaten immers op lange koude nachten in de loopgraven en hielp hen de moed erin te houden. De stenen kruikjes werden daarbij doorgegeven van man tot man.
Vandaag wordt de Poppies Gin, als eerbetoon, nog altijd geleverd in een stenen kruikje met hersluitbare dop.

Poppies heeft een zeer zacht warm karakter met een fruitige ondertoon van sinaas en de opmerkelijke kruidigheid van anijs en kardemom zonder te overheersen. Zeer mooi uitgebalanceerd en complex waardoor deze Poppies zeker niet in je gin collectie mag ontbreken!

 

poppies gin 

In de kijker: Calvados Pierre Huet

Deze heerlijke calvados is afkomstig uit één van de gezelligste dorpen op de ciderroute, Cambremer.
Pierre Huet is één van de grootste calvadosboeren uit de streek, een echt familiebedrijf waar ondertussen al de zesde generatie met veel liefde voor het product deze overheerlijke calvados maakt.
Wist je trouwens dat voor één liter van deze geestrijke drank zo’n 10 kg appels nodig zijn?

 

 calvados huet

Gin tastings, whisky proeverijen en …

degustaties drankenpaleis
Verschiet niet als je een cocktail shaker ziet voorbijvliegen tijdens je aankopen. Het gebeurt wel eens dat we professionals uitnodigen om ons assortiment sterke dranken te komen uittesten. Hun creaties kan je tijdens deze degustaties uiteraard ook zelf proeven. Wanneer de volgende tasting doorgaat, kan je ontdekken in de evenementenkalender.

Straffe cadeaus

geschenkmanden
Waarom geen geschenkmand samenstellen met alle ingrediënten voor een zomerse cocktail? Zo geef je een culinair en creatief geschenk cadeau en nadien kan je misschien wel meegenieten van het resultaat. Of doe je liever die ene ontbrekende fles whisky in zijn/haar verzamelcollectie cadeau? Onze whisky shop zit boordevol cadeautips!