Experimenteer je graag met traditionele cocktails?
Probeer eens een variant op de Belinni. Deze klassieke Italiaanse cocktail combineert normaal prosecco met perzik. Een fris en fruitig zomerdrankje dus.
Maar vervang de lichte smaak van perzik door peer en je maakt van je Bellini meteen een echt wintercocktail, heerlijk als opener of zelfs afsluiter van een hartige maaltijd.

Als prosecco stellen we de Ca’Bolani voor met zijn fruitig aroma en fijne toets van amandelen. In 2014 won hij terecht de zilveren medaille op de internationale wijncompetitie “Mundus Vini”.

Ingrediënten

  • 1 fles prosecco
  • 
4 rijpe peren

  • 200 gr suiker
  • 
480 ml water
kardemom

 

Het recept:

Doe de peren, het water en de suiker in een hoge pan en verhit op een zacht vuur.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de peren zacht zijn.
Mix daarna het mengsel in de blender tot een zachte puree. Hier kan je naar smaak al een snuifje kardemon toevoegen.
Laat de puree afkoelen.
Vul een half champagneglas met koude prosecco.
Voeg voorzichtig 2 theelepels perenpuree toe (let op: de champagne begint hierdoor te schuimen).
Serveer met een stukje peer.

 

 dpplus bellini cocktail

Een cocktail voor de echte gin liefhebbers!

Het recept:

  • Doe 50 ml van je favoriete gin in een shaker
  • voeg daar 10 ml citroensap aan toe
  • en een eetlepel frambozenconfituur
  • Goed shaken en presenteren met een ijs!

 

 gin n jam

Een heerlijk romantische cocktail, ideaal voor valentijn.

Het recept:

  • Meng 5 tot 6 verse frambozen met 1 partje limoen
  • Voeg daar 1 deel amaretto aan toe en 1,5 deel ananassap
  • Shake de inhoud  met ijs en schenk door een zeefje in een mooi cocktailglas
  • Decoreer met enkele frambozen

 

 cocktail valentino