Experimenteer je graag met traditionele cocktails?
Probeer eens een variant op de Belinni. Deze klassieke Italiaanse cocktail combineert normaal prosecco met perzik. Een fris en fruitig zomerdrankje dus.
Maar vervang de lichte smaak van perzik door peer en je maakt van je Bellini meteen een echt wintercocktail, heerlijk als opener of zelfs afsluiter van een hartige maaltijd.

Als prosecco stellen we de Ca’Bolani voor met zijn fruitig aroma en fijne toets van amandelen. In 2014 won hij terecht de zilveren medaille op de internationale wijncompetitie “Mundus Vini”.

Ingrediënten

  • 1 fles prosecco
  • 
4 rijpe peren

  • 200 gr suiker
  • 
480 ml water
kardemom

 

Het recept:

Doe de peren, het water en de suiker in een hoge pan en verhit op een zacht vuur.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de peren zacht zijn.
Mix daarna het mengsel in de blender tot een zachte puree. Hier kan je naar smaak al een snuifje kardemon toevoegen.
Laat de puree afkoelen.
Vul een half champagneglas met koude prosecco.
Voeg voorzichtig 2 theelepels perenpuree toe (let op: de champagne begint hierdoor te schuimen).
Serveer met een stukje peer.

 

 dpplus bellini cocktail

Een heerlijke zomerse cocktail met Blue Caracao en Gin.
Wij kozen voor de Blue Caraçao van Bols in combinatie met Perfect Day Gin, een heerlijke combinatie!

Het recept:

  • Vul een whiskyglas met ijs, 3 cl gin en 1 cl Blue Caraçao
  • Voeg daarna tonic toe naar smaak

 

 blue splash

Verras je gasten eens met een pittige ijslollie!

Het recept:

  •  Mix onderstaande ingrediënten tot een glad mengsel:
    1 ananas, 80 ml kokosmelk, 3 eetlepels suiker, 80 ml rum en 120 ml water
  • Vul met dit mengsel de ijsvormpjes en leg ze 30 min. in de vriezer
  • Voeg de stokje toe en laat nog 24 uur in de vriezer staan

Wij gebruikten voor de rum 'Ghost in a Bottle', uiterst geschikt voor dit heerlijk frisse snoepje!

 ijslollie