Een verrassende maar heerlijke cocktail, voor de echte fijnproever!

Ingrediënten

  • Grenadinesuiker
  • 2 cl gin, wij vinden de PandaGin een aanrader
  • 1cl cointreau
  • 1 cl citroensap
  • 1/2 losgeklopt eiwit
  • ijsblokjes

Het recept:

Laat je glas koud worden in de koelkast.
Duw de rand van het koude glas in de genadinesuiker zodat het blijft kleven.
Doe alle ingrediënten in een shaker en schud flink.
Giet de inhoud in het glas, gebruik een zeefje.
Klop het eiwit tot schuim en voeg dit als laatste toe.
Garneer eventueel met een stukje citroen.

 

 

 white lady cocktail drankenpaleisplus

De Margarita cocktail is waarschijnlijk één van de meest bekende cocktail ter wereld.
Deze maand delen we graag het recept:

Ingrediënten

  • 5 ml tequilla
  • 20 ml cointreau
  • 15 ml limoensap

Het recept:

Ga over de rand van je glas met een schijfje limoen en dop daarna het glas lichtje in een bord met zout
Voeg de tequilla, cointreau en limoensap samen in een shaker en schud met ijs.
Giet vervolgens voorzichtig in het glas en versier met een schijfje limoen.

Je kan de Margarita opdienen on the rocks of straight up (zonder ijs) maar steeds met wat zout op de rond.
Ben je een zoetebek dan kan je wat siroop of rietsuiker toevoegen of wat geplet fruit zoals kersen, frambozen, mango of blauwe bessen.

 

 margarita drankenpaleisplus

Nu de feestdagen voorbij zijn, zetten we graag nog eens een alcoholvrije cocktail in de kijker.

Ingrediënten

  • 
rode bessen
  • 250 ml cranberrysap
  • 250 ml witte limonade
  • 250 ml druivensap
  • 1 blikje lychees op sap
  • enkele ijsblokjes

 

Het recept:

Zeef de lychees en vang het sap op in een cocktailshaker.
Doe de limonade, het cranberrsap, druivensap en de ijsblokjes mee in de shaker en schud tot het drankje goed gekoeld is.
Zeef en verdeel over 4 mooie cocktailglazen.
Werk af met enkele gehavende lychees en een takje rode bessen.

 

 cranberrycoole