Breng de zomer in je glas met een heerlijk verfrissende mojito ijsthee. Hij is in een oogwenk bereid met een minimum aan ingrediënten. Zorg wel voor een lekkere rum, zoals ‘Ghost in a bottle’ en voor zelfgemaakte siroop.

Je kan meteen aan de slag met dit recept:

 

Ingrediënten

Voor de siroop:

  • 330 ml water
  • 300 gram suiker
  • 1 zakje thee naar smaak
  • en ook nog een grote afsluitbare glazen pot

Voor de mojito (1 persoon)

  • 3 blaadjes verse munt
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 eetlepel van de siroop
  • 60 ml 'Ghost in a bottle' rum
  • bruiswater
  • schijfjes limoen ter garnering

 

Het recept:

Voor de siroop:

  1. doe het water met de suiker in een kleine pan
  2. zet het vuur hoog, wacht tot het mengsel kookt en haal de van het vuur
  3. doe het theezakje erin en laat ongeveer 30 minuten trekken.
  4. haal het zakje eruit en laat de siroop afkoelen in de koelkast.
  5. giet de siroop daarna in een glazen afsluitbare pot en zet in de koelkast, je kan die nog gebruiken voor andere drankjes

 

Voor de mojito:

  1. leg de blaadjes munt op de bodem van een mooi cocktailglas
  2. plet ze fijn met het uiteinde van een lepel of met een houten stamper
  3. voeg het limoensap en de siroop toe en meng met de munt
  4. vul het glas met ijs en giet de 'Ghost in a bottle' rum eroverheen
  5. maak af met een goede scheut bruiswater
  6. garneer met schijfjes verse limoen en een paar blaadjes munt

 

 

 mojito ijsthee drankenpaleis lier