Wat smaakt er lekkerder dan een heerlijke warme wijn op koude dagen? Voor dit receptje heb je geen dure, zware wijn nodig. Wij kozen voor een lekkere Le Marcel die zich prima laat opwarmen en uitstekend combineert met de kruiden in de ‘glühwein’. Wist je dat er vaak warme wijn gedronken wordt bij een Thanksgiving-maaltijd? Die bestaat verder uit kalkoen en zoete aardappelen.

 

Ingrediënten (8 personen)

2 sinaasappelen
2 el rietsuiker
3 flessen rode Le Marcel
6 stukjes steranijs
6 kaneelstokjes
3 el vloeibare honing
6 kruidnagels

Het recept:

Spoel de sinaasappels en snij ze in dunne plakjes. Doe de wijn in een pan, samen met de sinaasappelplakjes, de suiker, de honing en de specerijen.
Verwarm de glühwein zachtjes, maar laat hem niet koken, want dan vervliegt alle alcohol. Laat alles een halfuurtje zachtjes trekken.
Verdeel de glühwein over bekertjes en serveer meteen.

 

 drankenpaleis lier warmewijnof

We zitten in de Halloween periode en dat vraagt natuurlijjk om een pompoen punch. Je kan die met rum of wodka maken, maar dit receptje is met de heerlijk volle Highland Park whiskey. Deze whiskey bestaat al 200 jaar en heeft een verhaal dat gebaseerd is op de Noorse mythologie. Ideaal dus voor ruige griezelavonden.

Wat je nodig hebt:

 

Ingrediënten

75 cl Highland Park whiskey
25 cl sinaasappelsap
25 cl citroensap
1/4 tl geraspte gember
1 el honing
120 gr gepureerde pompoen
75 cl bruiswater
suiker
zwarte voedingskleurstof

Het recept:

Je drukt eerst de rand van de glazen in het citroensap en dan in de suiker waarin de zwarte voedingskleurstof is opgelost.
Voeg vervolgens alle ingrediënten (behalve de suiker) in een grote kom en roer tot het mengsel mooi glad is.
Giet het mengsel door een zeef in een grote kan en voeg ijsblokjes toe.

Serveer in de gedecoreerde glazen.


 

 halloween cocktail drankenpaleisof

Met rum als basis kan je enorm veel variëren. Je maakt er de lekkerste cocktails mee zoals Cuba Libre, Mojito, Daiquiri of Piña Colada.
En omdat de basis misschien wel het belangrijkste is van een geslaagde cocktail, kies je natuurlijk voor een kwaliteitsrum.

Het Jamaicaanse Plantation gamma biedt een witte rum die ideaal is voor een authentieke daiquiri. Wist je trouwens dat dit de favoriete cocktail van Hemingway was?

We verklappen je het recept.

Ingrediënten (per glas)

1/2 maat vers limoensap
1/2 koffielepel zeer fijne suiker
2 maten witte Plantation rum

Het recept:

Meng eerst het limoensap en de suiker in een shaker tot de suiker opgelost is.
Voeg vervolgens de rum toe en schud nog even flink met de shaker.
Giet door een zeef in een gekoeld cocktailglas. Afwerken met een schijfje limoen op het glas.

 

 drankenpaleis lier daiquiriof