Een cocktail met melk?
Het ligt misschien niet zo voor de hand maar er zijn heel wat cocktails waarin melk of room het perfecte tegengewicht vormt voor een pittige alcoholische partner.

Eierpunch of Eggnog is zo’n recept en is zeer populair in de VS en Canada waar die vooral tussen Halloween en eindejaar wordt gedronken.
Bovendien kan je dit verrassend eenvoudig zelf maken:

Het recept:

Het recept voor ongeveer 2 liter eggnog:

  • Koel de cognac, rum, slagroom en melk voor je gaat mixen
  • klop 6 eieren op tot een schuimig mengsel
  • voeg tijdens het kloppen geleidelijk 200g suiker, 2,5 ml vanille-extract en wat nootmuskaat toe
  • zet je mixer uit en roer 500 ml (ongeslagen) room, 500ml melk, 175 ml cognac en 75 ml bruine rum door het eimengsel
  • serveer in een mooi glas en garneer met wat nootmuskaat en een kaneelstokje

 

 drankenpaleis eggnog

Bij september past een cocktail met wat meer aardse smaken. Met deze Forbidden-Apple cocktail creëer je een heerlijke, hartverwarmende champagne cocktail die perfect past bij de herfst.

Het recept:

Doe 15 ml Grand Marnier, 30 ml Calvados en een theelepeltje Angostura bitters in een champagneglas.
Vul het glas daarna bij met champagne en je cocktail is klaar.

 

 

 forbidden apple

Een snel en verrassend zomers receptje waar wij alvast gek op zijn

Het recept:

• Giet wat frambozensaus in een champagneglas.
• Voet daar twee kleine bolletjes vanille-ijs aan toe en giet daar nog wat extra frambozensaus over.
• Overgiet het geheel met prosecco en werk af met wat versie framboosjes.

Uiteraard is de Prosecco die je hiervoor gebruikt bepalend voor de smaak.

Wij adviseren voor dit recept de Motivo, een overheerlijke prosecco uit de regio Colli Trevigiani.

 

 recept augustus