Experimenteer je graag met traditionele cocktails?
Probeer eens een variant op de Belinni. Deze klassieke Italiaanse cocktail combineert normaal prosecco met perzik. Een fris en fruitig zomerdrankje dus.
Maar vervang de lichte smaak van perzik door peer en je maakt van je Bellini meteen een echt wintercocktail, heerlijk als opener of zelfs afsluiter van een hartige maaltijd.

Als prosecco stellen we de Ca’Bolani voor met zijn fruitig aroma en fijne toets van amandelen. In 2014 won hij terecht de zilveren medaille op de internationale wijncompetitie “Mundus Vini”.

Ingrediënten

  • 1 fles prosecco
  • 
4 rijpe peren

  • 200 gr suiker
  • 
480 ml water
kardemom

 

Het recept:

Doe de peren, het water en de suiker in een hoge pan en verhit op een zacht vuur.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de peren zacht zijn.
Mix daarna het mengsel in de blender tot een zachte puree. Hier kan je naar smaak al een snuifje kardemon toevoegen.
Laat de puree afkoelen.
Vul een half champagneglas met koude prosecco.
Voeg voorzichtig 2 theelepels perenpuree toe (let op: de champagne begint hierdoor te schuimen).
Serveer met een stukje peer.

 

 dpplus bellini cocktail

Ben jij ook zo gek op gin?
Probeer dan zeker eens dit receptje met warme gin, heerlijk voor koude winteravonden.

Ingrediënten

3 theekopjes Madeirawijn
3 kopjes gin, onze suggestie: Gin Bleue d'Argent
kruidnagels en een snuifje nootmuskaat
1/2 el kaneelpoeder
1 kaneelstokje
2 tl bruine suiker
6 citroen- en sinaasappelschillen
1/2 schijf verse ananas in blokjes
4 lepels honing
het sap van 2 citroenen
9 jeneverbessen

 

Het recept:

Doe alle ingrediënten in een kookpot en warm langzaam op.
Let wel dat het geheel niet gaat koken, dan verandert immers de smaak.
Wanneer de vloeistof warm genoeg is, giet je hem in een theepot.
Voeg extra honing of citroensap toe naar gelang je persoonlijke smaak en serveer in theekopjes.

 

 winterse gincocktail

Een cocktail met melk?
Het ligt misschien niet zo voor de hand maar er zijn heel wat cocktails waarin melk of room het perfecte tegengewicht vormt voor een pittige alcoholische partner.

Eierpunch of Eggnog is zo’n recept en is zeer populair in de VS en Canada waar die vooral tussen Halloween en eindejaar wordt gedronken.
Bovendien kan je dit verrassend eenvoudig zelf maken:

Het recept:

Het recept voor ongeveer 2 liter eggnog:

  • Koel de cognac, rum, slagroom en melk voor je gaat mixen
  • klop 6 eieren op tot een schuimig mengsel
  • voeg tijdens het kloppen geleidelijk 200g suiker, 2,5 ml vanille-extract en wat nootmuskaat toe
  • zet je mixer uit en roer 500 ml (ongeslagen) room, 500ml melk, 175 ml cognac en 75 ml bruine rum door het eimengsel
  • serveer in een mooi glas en garneer met wat nootmuskaat en een kaneelstokje

 

 drankenpaleis eggnog