Wij gaan samen met jou op wereldreis in onze rekken

Kan je ontzettend genieten van een glaasje wijn na een drukke werkdag, ben je er nog niet helemaal uit welke wijnen je tijdens je party gaat serveren of ben je op zoek naar het perfecte geschenk voor een opmerkzame wijnliefhebber? In het assortiment van onze wijnhandel vinden we samen ongetwijfeld net het wijntje dat je zoekt, want ons assortiment is bijzonder uitgebreid. Spreek ons gerust even aan, vertel ons wat er op het menu staat en we geven met plezier wijn- en aankoopadvies op maat.

Onze collectie witte, rosé en rode wijnen is niet te onderschatten. Dat zijn niet alleen de klassieke Franse wijnen, want we hebben ook een breed gamma wereldwijnen in huis. Ook onze eigen Belgische wijnen hebben trouwens een plekje in ons assortiment en in ons hart veroverd.

In onze wijnrekken vind je zowel fijne drinkwijntjes met een uitstekende prijskwaliteitverhouding, maar ook exclusieve en waardevolle bewaarwijnen. Een brede collectie dus waar we voor elke wijndrinker een gepast wijntje bewaren.

 

Respect voor het product

Om ten volle van de smaak te kunnen genieten, is het erg belangrijk dat wijn correct bewaard wordt. Dat geldt voor uw wijnkelder of wijnrek thuis, maar ook in onze eigen wijnhandel nemen we conditionering heel serieus. Voor elke wijn kiezen we een geschikt plekje uit. Dat kan in de professionele bewaarkast zijn, in de grote koelcel of in een van de wijnkoelers in de zaak.

 

In deze wijnhandel kan je proeven wat je koopt

Enkele keren per jaar organiseren we wijndegustaties in onze zaak. Tijdens zo’n wijnproeverij kan je al je vragen stellen aan onze huisoenoloog en meteen enkele fijne wijntjes proeven. Al hebben we ook op andere momenten wel eens een flesje open staan in onze wijn shop. Laat je gerust verleiden tot een proevertje en laat je verassen door nieuwe ontdekkingen!

 

 In de kijker: JP. Chenet Ice Edition

JP chenet drankenpaleis lier 

Deze JP. Chenet Ice Edition werd voor het eerst gelanceerd in 2013 en wordt gedronken met ijsblokje.
Hij is vooral populair bij jongeren die gek zij op trendy drankjes en is verkrijgbaar in Demi-sec of Rosé Demi-sec.

Momenteel hebben we een mooie geschenkverpakking met twee glazen, leuk om iemand te verrassen!!

 

 

 In de kijker: Biologische wijn

grapestobottle 

Altijd leuk om een lokale handelaar eens het zonnetje te zetten, zeker als we dan ook nog écht heel enthousiast zijn over zijn producten.
Grapes to Bottle is zo’n bedrijf dat we hier graag eens onder de aandacht brengen.

Dit bedrijfje uit Lier richt zich op duurzame, biologische, biodynamische  en natuurwijn. Om de keten van druif tot fles zo kort mogelijk te houden, selecteren zij zelf de wijndomeinen waarmee ze willen samenwerken, bezoeken ze die zelf en importeren vervolgens de wijn.

Deze twee wijnen zetten we graag in de kijker:

Le Coumeille 2016
Een biologische Franse wijn, Languedoc-Roussillon, kruidig en krachtig in geur en smaak, gecombineerd met zwart fruit. Een lange afdronk, ideaal te matchen met rood vlees en vederwild.

Saó expressou 2010
Een biologische wijn uit het spaanse Cataluña. Deze krachtige wijn met uitdrukkelijke aanwezigheid van fruit, zuren en zachte tannines. Nu al zeer lekker maar als je wat geduld hebt, gaat hij de komende jaren zeker nog verbeteren.