Wij gaan samen met jou op wereldreis in onze rekken

Kan je ontzettend genieten van een glaasje wijn na een drukke werkdag, ben je er nog niet helemaal uit welke wijnen je tijdens je party gaat serveren of ben je op zoek naar het perfecte geschenk voor een opmerkzame wijnliefhebber? In het assortiment van onze wijnhandel vinden we samen ongetwijfeld net het wijntje dat je zoekt, want ons assortiment is bijzonder uitgebreid. Spreek ons gerust even aan, vertel ons wat er op het menu staat en we geven met plezier wijn- en aankoopadvies op maat.

Onze collectie witte, rosé en rode wijnen is niet te onderschatten. Dat zijn niet alleen de klassieke Franse wijnen, want we hebben ook een breed gamma wereldwijnen in huis. Ook onze eigen Belgische wijnen hebben trouwens een plekje in ons assortiment en in ons hart veroverd.

In onze wijnrekken vind je zowel fijne drinkwijntjes met een uitstekende prijskwaliteitverhouding, maar ook exclusieve en waardevolle bewaarwijnen. Een brede collectie dus waar we voor elke wijndrinker een gepast wijntje bewaren.

 

Respect voor het product

Om ten volle van de smaak te kunnen genieten, is het erg belangrijk dat wijn correct bewaard wordt. Dat geldt voor uw wijnkelder of wijnrek thuis, maar ook in onze eigen wijnhandel nemen we conditionering heel serieus. Voor elke wijn kiezen we een geschikt plekje uit. Dat kan in de professionele bewaarkast zijn, in de grote koelcel of in een van de wijnkoelers in de zaak.

 

In deze wijnhandel kan je proeven wat je koopt

Enkele keren per jaar organiseren we wijndegustaties in onze zaak. Tijdens zo’n wijnproeverij kan je al je vragen stellen aan onze huisoenoloog en meteen enkele fijne wijntjes proeven. Al hebben we ook op andere momenten wel eens een flesje open staan in onze wijn shop. Laat je gerust verleiden tot een proevertje en laat je verassen door nieuwe ontdekkingen!

 

In de kijker: Carnivor voor al je wildschotels

 

drankenpaleis lier carnivor

We stellen graag de Californische Carnivor voor. Het is een bijna inktzwarte Cabernet Sauvignon met een grootse smaak. Die heeft deze wijn te danken aan de met de hand geplukte druiven, gerijpt in de houten vaten van de kelders van Carnivor.
Deze wijn heeft een diepe smaak en een geur van donker fruit en koffie.

Carnivor is rijp, krachtig en zacht tegelijkertijd. Een ideaal wijntje bij een rijke wildmaaltijd deze herfst.

 

 

 

In de kijker: Querciabella, een robijnrode chianti

 

 querciabella wijnen drankenpaleis

 

“Giornata Mondiale della Pasta”, zo werd de wereld pastadag 14 jaar geleden in Rome gedoopt. Sindsdien gaat er geen 25e oktober voorbij zonder dat deze heerlijke deegwaren in de belangstelling worden gezet.
Wist je dat pasta één van de meest milieuvriendelijke en veelzijdige producten ter wereld is? Zorg dus regelmatig voor een dampende pastaschotel met een lekker Italiaans wijntje erbij.

Wij kozen voor een Querciabella. Het is een robijnrode chianti met de heerlijke geur van rijpe vruchten en een toets chocolade.
Hij heeft een volle smaak met mooi afgeronde minerale afdronk.

 

 

 

In de kijker: Borgo Molino, een heerlijk trio

 

 drankenpaleis lier borgo molino

 

Deze drie smakelijke Italiaanse wijnen uit de streek van Venetië passen bij elke gelegenheid en elk gerecht

Ciari, wat helder betekent in het Italiaans, is een sauvignon blanc. Het is een droge, strogele wijn met het aroma van citrus en appels. Je drinkt hem het beste goed gekoeld.

Rosa is net als de andere Borgo Molino wijnen, biologisch geteelt. Hij heeft de geur van witte perzik en zwarte bessen. Het is een verleidelijke, sappige en frivole rosé wijn met een fruitige en doordringbare smaak.

Scuri is, zoals de naam doet vermoeden, een wijn met een robijnrode kleur. In het glas ruik je het rijpe rode fruit. Het is een bijzonder lekkere wijn met een droge afdronk, vol, lang en buitengewoon aangenaam.