Wij gaan samen met jou op wereldreis in onze rekken

Kan je ontzettend genieten van een glaasje wijn na een drukke werkdag, ben je er nog niet helemaal uit welke wijnen je tijdens je party gaat serveren of ben je op zoek naar het perfecte geschenk voor een opmerkzame wijnliefhebber? In het assortiment van onze wijnhandel vinden we samen ongetwijfeld net het wijntje dat je zoekt, want ons assortiment is bijzonder uitgebreid. Spreek ons gerust even aan, vertel ons wat er op het menu staat en we geven met plezier wijn- en aankoopadvies op maat.

Onze collectie witte, rosé en rode wijnen is niet te onderschatten. Dat zijn niet alleen de klassieke Franse wijnen, want we hebben ook een breed gamma wereldwijnen in huis. Ook onze eigen Belgische wijnen hebben trouwens een plekje in ons assortiment en in ons hart veroverd.

In onze wijnrekken vind je zowel fijne drinkwijntjes met een uitstekende prijskwaliteitverhouding, maar ook exclusieve en waardevolle bewaarwijnen. Een brede collectie dus waar we voor elke wijndrinker een gepast wijntje bewaren.

 

Respect voor het product

Om ten volle van de smaak te kunnen genieten, is het erg belangrijk dat wijn correct bewaard wordt. Dat geldt voor uw wijnkelder of wijnrek thuis, maar ook in onze eigen wijnhandel nemen we conditionering heel serieus. Voor elke wijn kiezen we een geschikt plekje uit. Dat kan in de professionele bewaarkast zijn, in de grote koelcel of in een van de wijnkoelers in de zaak.

 

In deze wijnhandel kan je proeven wat je koopt

Enkele keren per jaar organiseren we wijndegustaties in onze zaak. Tijdens zo’n wijnproeverij kan je al je vragen stellen aan onze huisoenoloog en meteen enkele fijne wijntjes proeven. Al hebben we ook op andere momenten wel eens een flesje open staan in onze wijn shop. Laat je gerust verleiden tot een proevertje en laat je verassen door nieuwe ontdekkingen!

 

 In de kijker: Appalina, alcoholvrije wijn

appalina alcoholvrije wijn 

Drink je graag een goed glas wijn bij je maaltijd maar wil je liever, om welke reden dan ook, geen alcohol drinken dan bieden de wijnen van Appalina  je een schitterend alternatief.

Ze worden geproduceerd volgens een nieuw procédé waarbij de alcohol uit de wijn wordt verwijderd door de wijn vacuüm te trekken. Deze werkwijze laat een zachte extractie toe met temperaturen onder de 30°C waardoor de karaktereigenschappen van de druivensoorten beter behouden blijven en er een alcoholvrije wijn ontstaat van prima kwaliteit met een uitstekende smaak en bouquet. Al moeten we toch even oppassen met de term ‘alcoholvrij’, want met dit procédé is helemaal alcoholvrij maken eigenlijk niet mogelijk. De wet staat 0,5% alcohol toe en bij deze Appalina blijft het alcoholgehalte zelfs beperkt tot 0,01%.
Bovendien bevat alcoholvrije wijn ook nog eens zo’n 66% minder calorieën dan wijn met alcohol!

De Appalina Merlot:
Een rode wijn met een diepe granaatrode kleur en een fruitig bouquet van zwarte bessen en kersen omlijst door zachte, zijdeachtige tannines en gevolgd door een lange afdronk.

De Appalina Chardonnay
Deze alcoholvrije Chardonnay heeft een bleek gouden kleur en is lichtjes sprankelend. Het is een zachte, licht zoete wijn met een intens aroma van witte bloemen en citrus.